KGC Verktyg använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Start | Nivådistans 3D-12 1mm, Level 250
Nivådistans 3D-12 1mm, Level 250

Nivådistans 3D-12 1mm, Level 250

Art. nr: 7392
 

Denna produkt har tyvärr utgått

 
 

Produktbeskrivning

Läggningssystem Level för klinker. Nu är fogsprång ett minne blott!

 

Innehåller: 250 stycken nivådistanser

 

Anpassad för keramik med en höjd på 3-12mm.

Fogbredd 1mm.

 

Ny design kallad 3D. Det innebär att distansen är platt vilket sparar utrymme samt minskar risken att distanserna skadas. Vid användning fäller man upp distansen så att den klickar i sitt läge och låses upprätt.

 

Systemet bygger på att man lägger plattorna i flytfix med någon av följande tandspacklar. 7005, 7002 eller 7027. När man kammat ett lägg så trycker man in foten på distansen under plattorna. Nivådistansen fungerar som distans mellan plattorna om man vill ha 1mm fog, Kilen trycks in i det rektangulära hålet i nivådistansen sedan pressas kilen in med hjälp av en specialtång. Man bör pressa kilarna lite åt gången, på så vis får man en successiv nivåutjämning. Tången har olika inställningar för olika plattjocklek samt ett justerbart stoppanslag.

 

När kilen pressas in tvingar den de två intilliggande plattorna att lägga sig plant och fogsprångens tid är förbi. Eftersom en av plattorna lyfter lite grann så är det av största vikt att man har en ordentlig fixbädd.

 

Systemet fixerar plattorna så bra att man kan sätta ner handen på dem och ta stöd till och med under läggningen.

 

När det blir dags för fogning slår man av distanserna i sidled så går de av under plattorna. Kilarna kan sedan återanvändas om och om igen.