KGC Verktyg använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Start | LUX Elements | Byggskiva med fabriksmonterat tätskikt | Spara tid, pengar och montör!

Du sparar tid, pengar och montör!

Tid

Istället för att montera 2 lager med t.ex. gips/plyfa, monterar du 1 lager LUX ELEMENT VK. När du gjort det har du även monterat tätskiktet. 

Pengar

Du kan producera mer  per dag vilket innebär större förtjänst!

Montörer

Istället för att bära 450 kg bär montören 67,5 kg. Ryggar och armar utsätt inte för onödigt tunga lyft!

Du minskar dina lyft med nästan 85% när du arbetar med LUX VK.

Då räknar vi på följande sätt: 
Till ett normalstort badrum med 25 kvm väggyta väger plyfa/gipsskivorna 450 kg. Med LUX ELEMENT VK blir vikten enbart 67,5 kg.

Snabb och enkel montering, både vid renovering och nybyggnation

Byggskivan LUX ELEMENT VK har storleken 600 x 2500 mm och finns i två tjocklekar, 12 och 20 mm. Skivan är uppbyggd på samma sätt som LUX ELEMENT EL övriga typgodkända byggskivor för våtrum.  Det som skiljer är det kvalitetssäkrade tätskiktet på skivans ena sida.
 
Vid renovering av våtutrymmen i hyresfastigheter är LUX ELEMENT VK extra fördelaktiga. Hyresgästerna  uppskattar den korta renoveringstiden och fastighetsägarna de minskade extrakostnaderna som uppstår med bl.a. alternativboende.

Enkla att kapa och forma

Byggskivan är också enkel att kapa, skära och anpassa till väggens mått. Använd de verktyg du har till hands t.ex. universalkniv, sticksåg eller fogsvans.

Enkla att montera

LUX ELEMENT VK monteras enkelt på både massiva väggar och reglar av trä eller metall. Skivan kan monteras både stående och liggande. På massiva väggar monteras skivorna med fästmassa som appliceras på väggen med hjälp av en tandad spackel.
 
Täta golv, skarvar och genomföringar med våra partners ETAG-godkända tätsystem. (Du hittar våra partners ETAG-godkända tätsystem på www.bkr.se under menyrubriken Godkända system.) Därefter är det klart för plattsättning.