Proffsverktyg för murning och plattsättning

Proffsverktyg

 

NYHETSBREV
Prenumerera på allt nytt som händer hos KGC Verktyg & Maskiner!

 

Nivåsystem Level för klinker

 

Nu är fogsprång ett minne blott!

 

Systemet bygger på att man lägger plattorna i flytfix med någon av följande tandspacklar: 7005, 7002 eller 7027. När man kammat ett lägg så trycker man in foten på distansen under plattorna.


Nivådistansen fungerar som distans mellan plattorna om man vill ha 2mm fog, vill man ha större fogar använder man kryss eller inget alls och lägger efter linjer som vanligt och som nivåhjälpmedel med hjälp av en kil. Kilen trycks in i det rektangulära hålet i nivådistansen som pressas in med hjälp av en specialtång.

Man bör pressa kilarna lite åt gången och på så vis skapa en successiv nivåutjämning. Tången har olika inställningar för olika plattjocklek samt ett justerbart stoppanslag.

När kilen pressas in tvingar den de två intilliggande plattorna att lägga sig plant och fogsprångens tid är förbi. Eftersom en av plattorna lyfter lite grann så är det av största vikt att man har en ordentlig fixbädd. Systemet fixerar plattorna så bra att man kan sätta ner handen på dem och ta stöd till och med under läggningen.

När det blir dags för fogning slår man av distanserna i sidled så går de av under plattorna. Kilarna kan sedan återanvändas om och om igen.
 

Systemet kan användas på plattor mellan 3-12mm samt 12-20mm tjocklek.

 

 

Bruksanvisning Nivåsystem Level>>
 
© 2012 KGC Verktyg & Maskiner AB   |   Adress: Grossistvägen 7, Box 154, 125 24 Älvsjö   |   Tel: 08-556 207 70   |   Fax: 08-749 12 70   |   E-post: info@kgcverktyg.se
Allt innehåll på denna webbplats är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.